Alertă în Japonia. Un muncitor a murit şi alte 17 persoane au fost rănite în urma unei explozii la o centrală chimică

de G.S.    |    22 Apr 2012   •   10:01
Alertă în Japonia. Un muncitor a murit şi alte 17 persoane au fost rănite în urma unei explozii la o centrală chimică Foto: aninews.in

Un muncitor a murit şi alte 17 persoane, inclusiv locuitori din zonă, au fost rănite, în urma unor explozii produse duminică la o centrală chimică din vestul Japoniei, relatează postul public NHK, în pagina electronică.
   
Exploziile s-au produs la centrala Iwakuni-Ohtake, a companiei Mitsui Chemicals. Prima deflagraţie a afectat o fabrică de adezivi, la scurt timp după ora 2.00 (sâmbătă, 20.00, ora României).
   
Un muncitor în vârstă de 22 de ani a fost ucis, iar alţi 11 au fost răniţi.
   
Suflul exploziei a spart geamurile a aproximativ 270 de clădiri, inclusiv locuinţe aflate în apropiere. Şase persoane au suferit răni la cap şi la mâini, provocate de cioburile de sticlă.
   
Cea de-a doua explozie s-a produs în complexul chimic la scurt timp după ora 8.00 (2.00, ora României), dar nici o persoană nu a fost rănită.
   
Compania Mitsui Chemicals a anunţat că exploziile s-au produs în timp ce operaţiunile erau sistate în urma unor probleme întâmpinate la o altă centrală, sâmbătă seara.

Parteneri
x close