Antena 3 CNN Externe Alertă în New York. Poliția a înființat o structură specială de intervenție, în urma celor mai recente evenimente

Alertă în New York. Poliția a înființat o structură specială de intervenție, în urma celor mai recente evenimente

Alertă în New York. Poliția a înființat o structură specială de intervenție, în urma celor mai recente evenimente
21 Noi 2016   •   18:58

O adevărată “explozie” a crimelor motivate de ură, de la alegerile prezidențiale până în prezent, a dus la formarea unei noi unități speciale de poliție, în New York, conform CNN.

 Chiar guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a făcut apel, în cadrul unui discurs, la o mai mare unitate între membrii comunității, divizați puternic în ultimul timp.

“Discursul urât politic nu s-a încheiat în ziua alegerilor. Ba, din multe puncte de vedere, s-a înrăutățit și a adus o criză socială, care acum ne pune la îndoială identitatea ca stat, ca națiune și popor”, a explicat Cuomo.

Conform cifrelor autorităților, peste 700 de incidente de hărțuire motivată de ură au fost înregistrate de la finalul alegerilor prezidențiale.

Comisarul-șef al Departamentului de Poliție din New York, James O’Neill, a explicat, într-un interviu, că există un trend îngrijorător.

“Avem cu 31% mai multe incidente de acest gen, față de anul trecut. Anul trecut, la acest moment, aveam 250 de incidente de acest tip, acum avem 328 și multe dintre ele sunt îndreptate împotriva populației musulmane din New York”, a explicat oficialul.

“Nu avem nicio bază știițifică la care să ne raportăm pentru a înțelege acest trend, dar dacă ne uităm în spate, în ultimul an, putem observa o retorică îngrijorătoare și s-ar putea ca aceasta să fie o parte din cauză”, a conchis oficialul.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close