Antena 3 CNN Externe Alertă în SUA, după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago

Alertă în SUA, după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago

Alertă în SUA, după înregistrarea unor cazuri de gripă porcină în apropiere de Chicago
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de G.S.    |    04 Aug 2012   •   09:37

Autorităţile sanitare americane au solicitat vineri populaţiei să ia măsuri de precauţie în prezenţa porcinelor după apariţia mai multor cazuri de gripă porcină la persoane care vizitaseră târguri, relatează AFP.
   
După detectarea virusului în iulie 2011, 29 de cazuri au fost identificate dintre care 16 în ultimele trei săptămâni. Relativ inofensivă - toate persoanele infectate şi-au revenit uşor şi doar trei au fost spitalizate - această gripă afectează mai ales copiii.
   
Virusul nu pare să fi evoluat până la punctul în care se transmite cu uşurinţă la om, însă conţine o genă a gripei H1N1 care a afectat milioane de persoane în întreaga lume în 2009 şi 2010.
   
Din cauza acestei gene, virusul se poate "propaga în cadrul populaţiei la cea mai mare scară", declară Joseph Bresee de la Centrul pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC).
   
Cu sezonul târgurilor în plină desfăşurare, autorităţile sanitare se aşteaptă şi la alte cazuri de îmbolnăviri, dintre care "unele ar putea fi severe", previne Bresee.
   
CDC solicită tuturor persoanelor care resimt simptome gripale după ce s-au aflat în contact cu porci să consulte un medic pentru a putea urmîri propagarea virusului.
   
"Vom încerca să vedem dacă virusul a evoluat până la punctul în care este capabil să se răspândească eficient în cadrul populaţiei".

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close