Antena 3 Externe Alertă în SUA : O importantă companie de analiză de credit a fost expusă unui atac cibernetic de proporții

Alertă în SUA : O importantă companie de analiză de credit a fost expusă unui atac cibernetic de proporții

08 Sep 2017   •   14:37
Alertă în SUA : O importantă companie de analiză de credit a fost expusă unui atac cibernetic de proporții
Sursa foto: FOTO: pixabay.com

Aproximativ 143 milioane de consumatori din SUA - aproape jumătate din populația țării-, dar și unii rezidenți din Marea Britanie sau Canada ar putea fi afectați de un atac cibernetic gigantic care a vizat timp de mai multe luni, în 2017, compania americană Equifax, specializată în protecția și analiza datelor personale și financiare ale clienților care solicită un credit de la o bancă sau de la un organism de creditare, informează agențiile internaționale de presă.

,,Infractorii au exploatat o breșă informatică a unui site internet american pentru a avea acces la anumite fișiere între mijlocul lui mai și iulie", a indicat Equifax într-un comunicat, precizând de asemenea că ,,incidentul vizează în mod potențial circa 143 milioane de clienți în Statele Unite".

Mai multe date personale ale clienților, precum nume, numere de securitate socială, adrese și, în unele cazuri, numere de permise de conducere au fost accesate în timpul incidentului, care a fost descoperit pe 29 iulie.

Iar toate aceste informații ar putea servi la furturi de identitate.

Potrivit companiei, au fost accesate numerele cardurilor de credit a circa 209.000 de persoane, precum și documente sensibile referitoare la credite pentru aproximativ 182.000 de persoane.

,,Este, evident, un eveniment dezamăgitor pentru compania noastră (...) Prezint scuzele mele clienților pentru îngrijorarea și frustrarea provocate ", a declarat directorul executiv Richard Smith, dând asigurări că Equifax procedează la verificarea tuturor sistemelor sale de securitate informatică.

Equifax a pus la dispoziție un site și un număr de telefon pentru clienții săi, promițând asistență gratuită împotriva furtului de identitate.

Specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă și spun că atacul a fost unul deosebit de grav.

,,Pe o scară de la 1 la 10, acesta este de 10. El afectează întregul sistem de raportare a creditelor din SUA pentru că toată lumea utilizează aceleași date", a comentat Avivah Litan, analist la Gartner Inc., o companie care depistează fraude și furturi de identitate.

Compania Equifax, cu sediul în Atlanta, analizează datele a peste 820 milioane de consumatori și a peste 91 milioane de companii din lume, fiind prezentă în 24 de țări, unde deține 9.900 de angajați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close