Antena 3 CNN Externe UPDATE: Ce a declanșat alarma pe aeroportul din Hamburg. 50 de oameni s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi probleme respiratorii

UPDATE: Ce a declanșat alarma pe aeroportul din Hamburg. 50 de oameni s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi probleme respiratorii

UPDATE: Ce a declanșat alarma pe aeroportul din Hamburg. 50 de oameni s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi probleme respiratorii
13 Feb 2017   •   00:08

UPDATE: Autorităţile germane au anunţat că emanaţiile de substanţe corozive care au determinat duminică închiderea aeroportului din Hamburg nu au reprezentat un atac terorist, scrie Agerpres.

Pompieri şi ambulanţe au intervenit după ce aproximativ 50 de persoane s-au plâns de iritaţii ale ochilor şi probleme respiratorii în unul din terminalele aeroportului.

"Doresc să dezmint explicit (...) că a fost vorba de un atac terorist. După câte ştim, nu a fost considerat în niciun moment un atac terorist", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Hamburg, Torsten Wessely. "În timpul investigaţiilor noastre a fost găsit un recipient asemănător unui spray lacrimogen, care ar putea fi sursa", a precizat el, citat de presa internațională.

Substanţa iritantă s-a răspândit prin instalaţia centrală de aer condiţionat, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pasagerii au fost evacuaţi pentru scurt timp din terminalul afectat, dar zborurile au fost reluate la ora locală 13.45 (14.45 ora României).

Aeroportul din Hamburg, nordul Germaniei, a fost închis temporar duminică, în jurul prânzului, după ce un miros puternic s-a răspândit în clădire, provocând iritaţii ale căilor respiratorii unui număr de circa 50 de persoane.

Conform poliţiei, aeroportul a fost închis între orele locale 12.30 (11.30 GMT) şi 13.45 (12.45 GMT), toată clădirea fiind evacuată.

'Un miros puternic s-a răspândit în zona de securitate, unde sunt controlaţi pasagerii şi bagajele de mână', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Maik Lewerenz.

Potrivit acestuia, în jur de 50 de persoane au acuzat iritaţii la nivelul ochilor şi al căilor respiratorii.
 

×
Subiecte în articol: aeroport alerta terorista Hamburg
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close