Antena 3 CNN Externe Alertă MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Fiţi atenţi la prognoza meteo!

Alertă MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Fiţi atenţi la prognoza meteo!

Ministerul Afacerilor Externe a emis sâmbătă o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, din cauza furtunii Domingos, autoritățile au emis avertizări Cod portocaliu de vânt și ploi.

Alertă MAE pentru românii care călătoresc în Franța. Fiţi atenţi la prognoza meteo!
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    04 Noi 2023   •   16:12

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Franța că Meteo France a anunțat că începând din seara zilei de sâmbătă până la finalul zilei de duminică va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru 11 departamente din Franța.

Codul portocaliu a fost emis pentru Vendée, Deux-Sevres, Vienne, Poitou-Charentes, Gironde, Charente-Maritime, Bouches du Rhône, Var, Alpes Maritimes, Haute-Corse și Corse-du Sud.

Codul galben a fost emis pentru alte 74 de departamente, ca urmare a furtunii Domingos, situată în largul Irlandei.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice, având în vedere că nivelul apelor este deja crescut și solul este saturat în urma furtunii anterioare.

Cod portocaliu de vânt și ploaie, din cauza furtunii Domingos

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

-Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
-Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
-Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
-Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close