Antena 3 CNN Externe Alertă maximă în Japonia! Un ''super-taifun'' se îndreaptă spre Okinawa

Alertă maximă în Japonia! Un ''super-taifun'' se îndreaptă spre Okinawa

Alertă maximă în Japonia! Un ''super-taifun'' se îndreaptă spre Okinawa
07 Iul 2014   •   20:07

Agenția Meteorologică din Japonia a emis luni avertizări speciale din cauza unui "super-taifun" care ar urma să se apropie marți de Arhipelagul Okinawa (sudul Japoniei) și care ar putea fi cel mai puternic înregistrat în luna iulie în ultimii zeci de ani, relatează agenția Kyodo, citată de AGERPRES.
Este prima dată când agenția a emis cel mai înalt nivel de alertă pentru un taifun conform sistemului de avertizare introdus în luna august 2013.

Agenția a emis luni o alertă de valuri înalte și condiții de furtună pentru insula Miyako (Prefectura Okinawa), în condițiile în care taifunul Neoguri, al optulea din acest sezon, se apropie de principala insulă a Arhipelagului Okinawa.

Administrația locală a sfătuit locuitorii a circa 25.000 de case de pe insula Miyako și de pe insulele apropiate să se îndrepte către adăposturi.

Taifunul ar putea atinge în Okinawa o viteză de 270 de kilometri pe oră, iar valurile formate ar putea fi de 14 metri, a anunțat agenția de meteorologie. Ulterior, taifunul ar urma să se îndrepte spre insula Kyushu, din sud-vestul Japoniei, afectată de ploi abundente încă de duminică, a mai informat agenția, avertizând asupra pericolului producerii de alunecări de teren și inundații.



×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close