Antena 3 CNN Externe Alertă nucleară în Franța. Sute de persoane au fost evacuate, după un incident la un reactor nuclear

Alertă nucleară în Franța. Sute de persoane au fost evacuate, după un incident la un reactor nuclear

Alertă nucleară în Franța. Sute de persoane au fost evacuate, după un incident la un reactor nuclear
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    05 Dec 2017   •   20:14

Două sute de persoane au fost evacuate marţi de pe şantierul unui reactor nuclear EPR (European Pressurized Water Reactor) în construcţie în Flamanville, în nord-vestul Franţei, după o degajare de fum care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat prefectura, informează AFP.

„Ca măsură de precauţie, 200 de persoane ce lucrau pe şantier au fost evacuate şi unităţi de pompieri-genişti au fost deplasate la faţa locului”, a precizat într-un comunicat prefectura departamentului Manche.

„Nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii-genişti de la faţa locului au neutralizat originea acestei degajări de fum”, iar fumul care a rezultat din „contactul unui ulei cu o sursă de căldură (...) face aerul greu de respirat în locul unde sunt stocate produsele respective”, adaugă acest comunicat.

EPR este un reactor nuclear de a treia generaţie, conceput pentru a oferi o putere şi o siguranţă îmbunătăţite, dar ale cărui primele două prototipuri în construcţie, în Franţa şi în Finlanda, au acumulat probleme.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta reactor reactor nuclear alerta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close