x close

Alertă nucleară în Franța. Sute de persoane au fost evacuate, după un incident la un reactor nuclear

de S.T.    |    05 Dec 2017   •   20:14
Alertă nucleară în Franța. Sute de persoane au fost evacuate, după un incident la un reactor nuclear 534 Foto: pixabay.com

Două sute de persoane au fost evacuate marţi de pe şantierul unui reactor nuclear EPR (European Pressurized Water Reactor) în construcţie în Flamanville, în nord-vestul Franţei, după o degajare de fum care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat prefectura, informează AFP.

„Ca măsură de precauţie, 200 de persoane ce lucrau pe şantier au fost evacuate şi unităţi de pompieri-genişti au fost deplasate la faţa locului”, a precizat într-un comunicat prefectura departamentului Manche.

„Nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii-genişti de la faţa locului au neutralizat originea acestei degajări de fum”, iar fumul care a rezultat din „contactul unui ulei cu o sursă de căldură (...) face aerul greu de respirat în locul unde sunt stocate produsele respective”, adaugă acest comunicat.

EPR este un reactor nuclear de a treia generaţie, conceput pentru a oferi o putere şi o siguranţă îmbunătăţite, dar ale cărui primele două prototipuri în construcţie, în Franţa şi în Finlanda, au acumulat probleme.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Franta reactor reactor nuclear alerta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati