Antena 3 CNN Externe Echipa Antena 3, surprinsă în timpul alertei antiaeriene din Lvov. Ucrainenii se pregătesc pentru încă o noapte de teroare

Echipa Antena 3, surprinsă în timpul alertei antiaeriene din Lvov. Ucrainenii se pregătesc pentru încă o noapte de teroare

Ucrainenii se pregătesc pentru încă o noapte de teroare, după ce alarmele de atac aerian au răsunat duminică seară peste Kiev şi alte mari oraşe. La Lvov, echipa Antenei 3 a avut parte din nou de emoţiile terifiante ale perspectivei unui bombardament.

Echipa Antena 3, surprinsă în timpul alertei antiaeriene din Lvov. Ucrainenii se pregătesc pentru încă o noapte de teroare
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2022   •   20:44

Reporterul Cristi Popovici şi cameramanul Costi Pahonţu sunt pentru a patra zi martori direcţi ai modului în care ucrainenii rezistă cu îndârjire atacului rusesc. 

În ciuda faptului că mâine sunt programate negocieri de pace, ruşii se pregătesc de o nouă noapte în care vor lansa din cer bombele terorii. Iar ucrainenii se pregătesc să reziste, aşa cum au făcut-o în ciuda previziunilor tuturor. 

Cu sunetul alarmelor de bombardament pe fundal, trimişii Antenei 3 în Ucrainei ne-au transmis în direct, atmosfera de teroare de dinaintea atacului, când oamenii au câteva minute pentru a se pune la adăpost. 

Cristi Popovici a revenit în transmisiune directă imediat după încetarea pericolului, într-un Lvov în care migranţi din toată Ucraina s-au strâns în drumul spre Polonia. 

"Am reuşit să ne ascundem repede în buncăr, iar apoi am ieşit afară când a sunat din nou alarma aeriană. Cum e procedura - alarma sună şi se anunţă pericolul, apoi lumea se baricadează fiecare unde apucă. 

Cele mai multe clădiri au deja subsol ranforsat cu beton şi se pot adăposti. Alţii se duc în gurile de metrou, în tot felul de pasaje subterane. Apoi, toată lumea aşteaptă să se sune din alarma a doua oară, care să anunţe că pericolul a fost îndepărtat.", a explicat Cristi Popovici, în direct la Antena 3, dintr-un Lvov în care începuse să ningă ca în poveşti. 

"A sunat alarma nu doar aici, ci şi în Kiev şi alte două regiuni pe partea de vest a ucrainei, care a fost ocolită de atacuri până acum. Tot ce am văzut noi s-a întâmplat la Kiev şi în partea de est, partea Donbasului.

Lvovul a fost ocolit de bombardamente, nu şi de pericol. Au sunat alarmele şi ieri şi alaltăieri, nu am avut clădiri doborâte de rachete, aşa cum a fost la Kiev, dar toate aceste alerte se dau pentru că sunt foarte mulţi civili aici, fiind aproape de graniţa cu Polonia, unde majoritatea vor să ajungă.", a mai explicat reporterul Antena 3. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Lvov
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close