Antena 3 CNN Externe Alertă de securitate la Londra, după ce doi ofiţeri ai Poliţiei Metropolitane au fost înjunghiaţi

Alertă de securitate la Londra, după ce doi ofiţeri ai Poliţiei Metropolitane au fost înjunghiaţi

Doi ofițeri de poliție au fost înjunghiați, astăzi, în apropiere de Leicester Square, în centrul Londrei. Poliția metropolitană a declarat că în timpul incidentului a fost folosit un pistol cu electroșocuri.

de Maria Coman    |    16 Sep 2022   •   11:26

Un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă și de agresiune asupra unui polițist.

Potrivit trimisului special Antena 3 la Londra, Maria Coman, unul dintre poliţişti se află în stare gravă la spital.

Incidentul nu este tratat ca având legătură cu terorismul. Bărbatul arestat a fost dus la spital pentru tratament, unde se află în acest moment. Imagini de la fața locului arată ofițeri de poliție care păzesc o zonă de pe strada Whitcomb, care a fost izolată cu bandă.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a declarat că ambulanța a fost chemată la 6.01 dimineața la un incident în Great Windmill Street, lângă Shaftsbury Avenue.

Trei ambulanțe, un medic într-o mașină de intervenție și ambulanța aeriană din Londra au fost trimise la fața locului. Trei persoane au fost tratate și duse la spital.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a condamnat atacul și a făcut apel la oricine are informații despre incident să contacteze poliția. El a descris atacul ca fiind "absolut îngrozitor", adăugând că ofițerii "își făceau datoria și ajutau publicul în acest moment important pentru țara noastră".

"Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii lor de poliție în urma acestui atac rușinos. Atacurile împotriva poliției nu vor fi tolerate și orice făptaș va fi prins și urmărit penal", a spus el.

Poliția a declarat că anchetele privind "circumstanțele în care s-a produs incidentul sunt în curs de desfășurare".

×
Subiecte în articol: Londra Marea Britanie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close