Alertă în Slovacia, după atentatele de la Munchen. Anunțul făcut de autorități

de G.S.    |    23 Iul 2016   •   21:20
Alertă în Slovacia, după atentatele de la Munchen. Anunțul făcut de autorități

Slovacia intenţionează să intensifice măsurile de securitate în malluri, în gări şi autogări, precum şi la festivalurile muzicale şi discoteci, au anunţat sâmbătă ministrul de interne Robert Kalinak şi preşedintele corpului de poliţie Tibor Gaspar, după o reuniune a Consiliului Centrului Naţional de Securitate Analitică care a avut loc sâmbătă, transmite agenţia TASR.

"Activitatea noastră va fi şi mai vizibilă, totuşi nu cred că este nevoie să aducem limitări vieţii de zi cu zi a oamenilor", a spus Kalinak. Pe de altă parte, el a insistat pe nevoia unei comunicări şi al unui schimb de informaţii mai eficiente în rândul forţelor de securitate. "Acest subiect va fi cu siguranţă pe agenda viitoarei reuniuni a miniştrilor de interne din UE", a apreciat Kalinak.

"Astăzi (sâmbătă) şi mâine (duminică) ne vom concentra şi asupra mallurilor şi al altor locuri cu mari aglomerări de oameni", a spus la rândul său Gaspar, care a adăugat că poliţia slovacă este pregătită să coopereze cu colegii din Germania sau Austria în strângerea de informaţii, dacă aceştia o vor cere.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close