Antena 3 CNN Externe Alertă în Thassos! Pădurile s-au reaprins şi au fost cuprinse de flăcări uriaşe

Alertă în Thassos! Pădurile s-au reaprins şi au fost cuprinse de flăcări uriaşe

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit seara trecută pe Insula Thassos din Grecia. Pădurile s-au reaprins în zona staţiunii Skala Potamia, la scurt timp dupe ce flăcările au fost stinse.

Alertă în Thassos! Pădurile s-au reaprins şi au fost cuprinse de flăcări uriaşe
Sursa foto: Forum Thassos/Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Aug 2022   •   10:56

Zeci de pompieri şi voluntari sunt prezenţi încă de aseară în zonă şi se luptă cu focul.

Astăzi vor interveni avioane, dar şi elicoptere cu apă pentru a stinge incendiile de vegetaţie. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit ultimelor informaţii, focul a fost stins în totalitate. Focul a izbucnit seara trecută, în jurul ore 23:40, care a acoperit din nou zona forestieră de deasupra localităţii Potamia.

"Focul a fost controlat în timpul nopţii pe parte terestră de foarte mulţi voluntari şi de câţiva pompieri. În această dimineaţă, la 06:25, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două zile, au început să intervină şi pe parte aeriană, atât elicoptere, cât şi avioane.

Nu sunt afectate localităţile, focul nu se apropie de localităţi, ci se întinde doar pe zona forestieră, în pădure. Facem apel la calm, atât la turiştii care sunt pe insulă, să nu se deplaseze dintr-o localitate în alta, astfel încât autorităţile să poată să intervină în mai multe direcţii şi să nu îngreuneze cicrculaţia, dar şi la turiştii care sunt acasă, să nu se sperie. Turiştii care urmează să vină aici în concediu pot veni liniştiţi, pentru că în afară de fum, nu e niciun pericol în Thassos", a precizat Dan Drăgan, reprezentantul comunităţii Forum Thassos.

Ministerul Afacerilor Externe informează români care se află ori care intenționează să călătorească în Grecia că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se vor înregistra în perioada 12-15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Greciei.

×
Subiecte în articol: incendiu thassos Skala Potamia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close