Antena 3 CNN Externe ALERTE în serie în SUA: Un SUSPECT a fost arestat în ancheta privind atentatele din Boston

ALERTE în serie în SUA: Un SUSPECT a fost arestat în ancheta privind atentatele din Boston

ALERTE în serie în SUA: Un SUSPECT a fost arestat în ancheta privind atentatele din Boston
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
18 Apr 2013   •   09:02

La două zile de la atentatele teroriste de la maratonul din Boston, oficialii FBI au anunţat că au arestat un prim suspect în acest caz. Ancheta este în plină desfăşurare iar alertele teroriste se ţin lanţ în Statele Unite.

Două anexe ale Capitoliului au fost evacuate, din cauza unor pachete suspecte. Oamenii legii au făcut şi o arestare în cazul scrisorilor-capcană ce conţineau ricin, trimise liderului de la Casa Albă şi unui senator.

Geniştii au fost chemaţi la două anexe ale Capitoliului, unde două pachete suspecte au fost livrate la birourile unor senatori. Procedurile de evacuare au fost demarate imediat, iar angajaţii au primit permisiunea de a se întoarce la locul de muncă abia după o oră. Anchetatorii care au prelevat probe au indicat că pachetele nu erau periculoase.

În acest timp, New York Times scrie că anchetatorii atentatelor teroriste de la maratonul din Boston au găsit un prim suspect în acest caz, un bărbat cu rucsac negru, asemănător celor în care au fost puse bombele. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere în zonele exploziilor, însă deocamdată, identitatea acestuia nu a fost publicată.

Oamenii legii au arestat un suspect în cazul scrisorii-capcană trimisă preşedintelui Barack Obama. Aceasta conţinea ricină, o substanţă extrem de periculoasă, şi a fost interceptată de autorităţi. O scrisoare asemănătoare a fost trimisă marţi senatorului Roger Wicker.

Autorităţile americane spun că incidentele de la Washington nu ar avea nicio legătură cu atacurile de la maratonul din Boston.

Între timp, mulţi dintre maratoniştii care nu au apucat să termine maratonul anul acesta au promis că se vor întoarce şi anul viitor.


×
Subiecte în articol: SUA stare de alerta atac bomba boston
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close