Antena 3 CNN Externe Alexander Adamescu a fost arestat în Anglia

Alexander Adamescu a fost arestat în Anglia

Alexander Adamescu a fost arestat în Anglia
29 Mar 2018   •   12:34

Fiul lui Dan Adamescu, Alexander, a fost arestat preventiv în cursul lunii martie în Marea Britanie după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în fața instanței în care se judeca procesul de extrădare.

România formulase o cerere de extrădare câtre Marea Britanie, însă procedura a fost suspendată în aprilie 2017. În România Alexander Adamescu este acuzat de fapte de corupție.

În 25 martie 2016 procurorii DNA au pus în mișcare a acțiunii penale față Bogdan Alexander Adamescu, om de afaceri, pentru două fapte de dare de mită.

În ordonanță anchetatorii arată că în lunile iunie și decembrie 2013, Adamescu jr. împreună cu tatăl său (decedat – n.r.) a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de lei magistraților Ion Stanciu și Elena Rovența, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă.

Banii, notau procurorii DNA, au fost oferiți pentru ca aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Grigore Adamescu.

×
Subiecte în articol: Anglia arestat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close