Antena 3 CNN Externe Alexander Adamescu poate fi extrădat în România

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România

Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri Dan Adamescu, a pierdut recursul privind extrădarea din Marea Britanie în România.

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România
Sursa foto: Facebook / Friends of Alexander Adamescu
de Silvia Țigănilă    |    21 Oct 2020   •   12:41

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România! Milionarul a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă a Marii Britanii.

Afaceristul este acuzat că, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, ar fi mituit judecători de la Tribunalul București pentru a obține hotărâri favorabile în cadrul unor proceduri de insolvență care vizau firmele deținute de familie. 

Pe data de 25 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea sa preventivă în lipsă, deoarece acesta plecase deja din țară. În 2018, Alexander Adamescu este arestat la Londra de către polițiștii britanici, iar Instanța a decis atunci că trebuie extrădat în România. 

Nefiind o hotărâre definitivă, avocații lui Alexander Adamescu au atacat-o. Curtea Supremă a Regatului Unit a respins apelul lui Alexander Adamescu.

Alexander Adamescu poate fi extrădat. Acuzațiile DNA

Anchetatorii arată că în lunile iunie și decembrie 2013, Adamescu jr. împreună cu tatăl său (decedat – n.red.) a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de lei magistraților Ion Stanciu și Elena Rovența, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă.

Banii, notau procurorii DNA, au fost oferiți pentru ca aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Grigore Adamescu.

×
Subiecte în articol: extradare

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close