Antena 3 CNN Externe Alexander Lukașenko recunoaște: Am ajutat migranții să intre în Uniunea Europeană

Alexander Lukașenko recunoaște: Am ajutat migranții să intre în Uniunea Europeană

Alexander Lukașenko a afirmat că este „absolut posibil” ca forțele sale să fi ajutat migranții să treacă în Polonia. În schimb, liderul din Belarus a negat că i-a adus la granițe.

Alexander Lukașenko recunoaște: Am ajutat migranții să intre în Uniunea Europeană
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Noi 2021   •   18:35

Alexander Lukașenko a vorbit despre situația de la granița dintre țara pe care o conduce și Polonia. Liderul din Belarus a fost acuzat de oficialii europeni pentru criza migranților și amenințat cu sancțiuni

Într-un interviu pentru BBC, la palatul prezidențial din Minsk, el a recunoscut că este ”absolut posibil” ca forțele din țara sa să fi ajutat migranții să treacă în UE. În schimb, a afirmat că nu au fost aduși acolo intenționat.

”Cred că este absolut posibil (n.r.: ca migranții să fi fost ajutați să treacă în UE). Suntem slavi. Avem inimi. Trupele noastre știu că migranții merg în Germania", a spus el.

”Poate că i-a ajutat cineva. Nici nu voi lua asta în considerare,” a adăugat.

”Am spus că nu o să rețin migranții la graniță, nu o să-i opresc, iar dacă vor mai veni de acum înainte, tot nu îi voi opri, pentru că nu vin în țara mea, ci merg spre Uniunea Europeană. Asta am vrut să spun. Dar nu i-am invitat aici. Și sincer să fiu, nu vreau să treacă prin Belarus".

Lukașenko a fost acuzat de UE că a orchestrat criza de la frontiera cu Polonia, Lituania și Letonia în ultimele luni, ca răzbunare pentru sancțiunile impuse Belarusului pentru reprimarea brutală a oponenților care au luat parte la proteste în masă după alegerile din august 2020.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close