x close

Alexis Tsipras, audiat miercuri în Parlamentul European: "A venit timpul să-şi asume responsabilităţile"

de A.M.P    |    07 Iul 2015   •   18:31
Alexis Tsipras, audiat miercuri în Parlamentul European: "A venit timpul să-şi asume responsabilităţile" 482 Foto: Agerpres/EPA
GRECIA. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras va fi audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii ţării, informează marţi o sursă guvernamentală greacă, informează AFP.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a confirmat pe contul său de Twitter prezenţa lui Alexis Tsipras în cadrul unei sesiuni a parlamentului consacrate negocierilor în curs între Grecia şi creditorii săi. Mai mulţi parlamentari europeni şi-au exprimat dorinţa de a putea avea un dialog cu premierul grec asupra acestor chestiuni, cum s-a întâmplat marţi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Dezbaterea va avea loc la ora locală 09.45 (07.45 GMT). Grupul ALDE din Parlamentul European a apreciat într-un comunicat dat publicităţii marţi că 'a venit timpul ca Alexis Tsipras să-şi asume responsabilităţile şi să le explice cetăţenilor europeni ce intenţionează să facă pentru a menţine intactă zona euro'.

O intervenţie a premierului grec în PE urma să aibă loc la finele lui iunie, dar a fost anulată din cauza negocierilor atunci în curs la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.

După referendumul de duminică soldat cu victoria taberei opozanţilor ultimelor reforme propuse de UE şi FMI, responsabilii greci s-au întâlnit pentru prima dată marţi, la Bruxelles, cu partenerii lor europeni.

Miniştrii de finanţe din zona euro s-au reunit marţi după-amiază la Bruxelles, iar de la ora 16.30 GMT urmează să aibă loc summitul extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din zona euro.

 

Citeşte mai multe despre:

Alexis Tsipras parlamentul european Grecia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati