Antena 3 CNN Externe Alianță șoc între SUA și Rusia! Au interzis orice acțiune pe o suprafață de 11 ori mai mare ca România

Alianță șoc între SUA și Rusia! Au interzis orice acțiune pe o suprafață de 11 ori mai mare ca România

Alianță șoc între SUA și Rusia! Au interzis orice acțiune pe o suprafață de 11 ori mai mare ca România
16 Iul 2015   •   23:45

Cinci țări cu teritorii în zona arctică au semnat o înțelegere prin care se interzice pescuitul nereglementat în apele internaționale din jurul Polului Nord, ca o măsură de protecție împotriva pescuitului abuziv, informează TheLocal.

Înțelegerea a fost semnată de Statele Unite, Rusia, Canada, Danemarca în numele Groenlandei și Norvegia și interzice pescuitul comercial pe o suprafață de 2,8 milioane de kilometri pătrați - mai bine de 11 ori suprafața României - în absența unor reglementări la nivel internațional.

În 2012, peste 2000 de oameni de știință au cerut un acord internațional pentru a proteja apele, după ce mai multe studii au arătat că gheața ar putea dispărea complet pe timpul verii în următoarele decenii. 

Grupul Greenpeace a primit cu puțin entuziasm înțelegerea, spunând că este un pas mic pentru protecția Oceanului Arctic, dar și-au arătat nemulțumirea că măsura nu este permanentă. 

×
Subiecte în articol: SUA Rusia oceanul arctic Canada Danemarca
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close