Antena 3 CNN Externe Aliații Kremlinului cer schimbarea titlului președintelui rus: "Spuneți-i conducătorul nostru!"

Aliații Kremlinului cer schimbarea titlului președintelui rus: "Spuneți-i conducătorul nostru!"

Aliații Kremlinului cer ca persoanele care i se adresează lui Vladimir Putin să îi spună "conducătorul țării", mai degrabă decât actualul său titlu de "președinte".

Aliații Kremlinului cer schimbarea titlului președintelui rus: "Spuneți-i conducătorul nostru!"
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   13:06

Partidul Liberal Democrat (LDPR) din Rusia a sugerat folosirea ”Pravitel”, un titlu rusesc, deoarece se potrivește mai mult statutului și rolului lui Putin.

Partidul de dreapta are 22 de locuri din cele 450 în parlamentul țării și este folosit în prezent de Kremlin pentru a expune cu blândețe ideile mai radicale și pentru a aduna dovezi cu privire la popularitatea lui Vladimir Putin.

Sugestia vine în timp ce Rusia continuă să facă presiuni pentru a înlocui produsele, mărcile și cuvintele din Occident, pe fondul sancțiunilor din cauza invaziei Ucrainei.

LDPR a susținut în presa rusă că actualul titlu de ”președinte” al lui Putin a fost de fapt inventat pentru prima dată în SUA în secolul al XVIII-lea, relatează The Telegraph și ar trebui folosit termenul ”Pravitel”, în ciuda conotațiilor sale autocratice.

Putin a participat în aprilie la înmormântarea fostului lider al partidului, Vladimir Jirinovski. Pe 22 decembrie 2021, Jirinovski le-a spus parlamentarilor că invazia va începe pe 22 februarie, deși a început de fapt în seara zilei de 23 februarie și a anunțat  o ”nouă direcție în politica externă a Rusiei”.

Acesta a fost ultimul discurs al lui Jirinovski în Duma de Stat, iar dispariția sa a venit pe fondul zvonurilor că a enervat Kremlinul anunțând o invazie pe care Putin dorea să o țină secretă.

Jirinovski era cunoscut pentru discursurile provocatoare și tiradele anti-Occident, care l-au ținut în ochii publicului timp de mai bine de trei decenii.

”Pravitel” are legături profunde și istorice în Rusia, familia Romanov având control aproape total asupra țării în calitate de țari din 1613 până în 1917.

Țarul poate avea, de asemenea, o semnificație similară cu ”Pravitel”, dar este mai frecvent cunoscut ca ”împărat”.

Termenul de ”președinte” a fost preluat abia spre sfârșitul Uniunii Sovietice, când Mihail Gorbaciov a fost identificat drept președintele acesteia.

Înainte, liderii URSS erau cunoscuți ca ”președinte” sau ”Secretar General al Partidului Comunist”. Criticii lui Putin au susținut că el deșine deja putere totală în Rusia și guvernează ca un țar autocrat.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Kremlin
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close