Antena 3 CNN Externe Un bărbat a încercat să urce cu un aligator viu în avion, ascuns în bagaj, care valorează pe piaţa neagră o avere

Un bărbat a încercat să urce cu un aligator viu în avion, ascuns în bagaj, care valorează pe piaţa neagră o avere

Un aligator albinos era cât pe ce să fie îmbarcat într-un avion, în Munhen. Bărbatul care a vrut să îl transporte în bagaj a pus viaţa reptilei în pericol.

Un bărbat a încercat să urce cu un aligator viu în avion, ascuns în bagaj, care valorează pe piaţa neagră o avere
Sursa foto: mustsharenews
de Ioana Mircea    |    26 Oct 2022   •   14:50

În urmă cu câteva zile, biroul vamal din München a făcut precizări cu privire la cazul aligatorului care ar fi putut ajunge într-unul dintre avioane.

Reprezentanții au spus că reptila lungă de aproape un metru este acum sănătoasă şi bine îngrijită.

Aligatorul a fost observat de către angajații aeroportului, în momentul în care valiza a fost trecută printr-un scanner cu raze X. Aceştia au chemat vameșii și un medic veterinar, care au preluat animalul.

Animalul era împachetat în folie de plastic, cu o gaură lăsată în dreptul botului, ca să poată respira. Veterinarul a spus că viața lui a fost în pericol și a avut apoi nevoie de îngrijiri speciale.

Autoritățile germane au început urmărirea penală împotriva bărbatului de 42 de ani care călătorea cu aligatorul. Cu toate acestea, i s-a permis să zboare către destinația lui, Singapore, dar nu înainte de a depune o garanție de zeci de mii de euro.

De asemenea, i s-a solicitat să predea telefonul mobil autorităților din München. Autoritățile încă nu au stabilit de unde provedea reptila și ce urma să se întâmple cu ea.

Un expert în animale exotice a declarat că animalul poate fi vândut chiar și cu 1,4 milioane de dolari pe piața neagră.

Conform Legii privind speciile pe cale de dispariție (import și export) din Singapore, infractorii riscă până la doi ani de închisoare și o amendă de până la 50.000 de dolari, potrivit insider.com.

×
Subiecte în articol: munchen aligator
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close