Antena 3 CNN Externe Alin Stoian, salvamarul erou din Italia, a mai salvat o viață de la înec

Alin Stoian, salvamarul erou din Italia, a mai salvat o viață de la înec

Alin Stoian este deja un salvamar cunoscut în Italia. Românul a reușit să scape de la înec mai multe persoane din peninsulă, câștigând respectul italienilor.

Alin Stoian, salvamarul erou din Italia, a mai salvat o viață de la înec
Sursa foto: Rotarianul.ro
de Maria Zărnescu    |    18 Iun 2021   •   10:47

În urmă cu un an, salvamarul Alin Stoian a fost decorat de către primăria din Roma, cu distincția Natale di Roma, după ce a salvat un băiat de 12 ani, căruia i se făcuse rău în apele mării.

"Marea din Ostia are un salvamar care este considerat deja «îngerul păzitor» al turiștilor din Roma: se numește Alin, are 39 de ani, este de naționalitate română", scrie presa italiană, potrivit Rotarianul.ro.

De această dată, persoana salvată este un băiat de 15 ani, care se scălda în dreptul unei plaje ce nici măcar nu intra în linia de competență a salvamarului român. Băiatul a început să se simtă rău în apă și a leșinat, iar astfel risca să se înece.

Alin Stoian a dat dovadă de profesionalism și foarte mare atenție, remarcând imediat băiatul care risca să își piardă viața în apele de lângă Italia.

Deși trebuie să se ocupe de o singură plajă, românul își face datoria și salvează vieți și de pe plaja vecină. El a explicat, în 2020, că este o adevărată problemă lipsa salvamarilor și mai ales faptul că plaja învecinată nu este dotată, iar astfel tot mai mulți cetățeni riscă să își piardă viața.

"Aceasta este o problemă gravă, fiindcă plaja vecină cu a noastră nu este dotată, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, de serviciu de salvare. Astfel, suntem constrânși să intervenim noi, salvamarii de pe plajele vecine. Dar nu reușim să ținem mereu sub control o porțiune de coastă atât de mare. Primăria ar trebui să intervină cât mai repede", a explicat Alin Stoian, în urmă cu un an, potrivit sursei citate mai sus.

×
Subiecte în articol: salvamar roman erou Italia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close