Antena 3 CNN Externe ?Alo, aici Terra!? Obama a vorbit cu echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi al navetei Discovery

?Alo, aici Terra!? Obama a vorbit cu echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi al navetei Discovery

?Alo, aici Terra!? Obama a vorbit cu echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi al navetei Discovery
Sursa foto: Barack Obama
25 Mar 2009   •   09:55

Alo, aici Terra ! Acesta ar putea fi un crâmpei din convorbirea specială pe care preşedintele american Barack Obama a avut-o cu cei care lucrează în spaţiu. Obama a vrut sa afle care este activitatea echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională şi a celui de pe naveta Discovery.

"Domnule preşedinte, bine aţi venit la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, unde ni s-a alaturat echipajul internaţional al navetei spaţiale Discovery. Bine aţi venit la bord. Ne bucurăm sa va auzim. Vă auzim perfect!" Acesta a fost începutul unei discuţii întrerupte din când în când de râsete, în timpul căreia Obama a vrut să afle cât mai multe despre activitatea astronauţilor în spaţiu.

Înconjurat de mai mulţi elevi, dar şi de lideri din Congres, Obama a discutat timp de o jumătate de oră cu echipajul navetei spaţiale Discovery şi cu cel al Staţiei Spaţiale Internaţionale, aflată pe orbită, la o distanţă de 350 de kilometri de Pământ.

Preşedintele a vrut să afle cât mai multe informaţii despre misiunea astronauţilor, activităţile lor în spaţiu, ba chiar a făcut şi câteva glume.

Obama le-a mărturisit astronauţilor că este foarte mândru de ei şi de ceea ce au realizat.

Naveta Discovery va părăsi miercuri Staţia Spaţială Internaţională, după o vizită de opt zile. Misiunea navetei a constat în livrarea şi instalarea celei de-a patra perechi de panouri solare la bordul ISS, cea mai mare platformă spaţială a lumii.

La construcţia acestei platforme contribuie 16 state, iar costurile au depăşit 100 de miliarde de dolari. Echipajul navetei este format din şapte persoane, printre care se află şi un astronaut japonez.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close