Antena 3 CNN Externe Alte patru persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu variola maimuțelor. Temeri cu privire la ”răspândirea în comunitate” a virusului

Alte patru persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu variola maimuțelor. Temeri cu privire la ”răspândirea în comunitate” a virusului

Alte patru persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu variola maimutelor. Oficialii din domeniul sanitar se tem de o ”răspândire în comunitate” a virusului.

Alte patru persoane din Marea Britanie au fost diagnosticate cu variola maimuțelor. Temeri cu privire la ”răspândirea în comunitate” a virusului
Sursa foto: Twitter / Dr. Chibuzo
de Cerasela Stafie    |    17 Mai 2022   •   12:48

Noile cazuri depistate, trei în Londra și unul în nord-estul Angliei, nu au nicio legătură cunoscută cu cele două cazuri confirmate pe 14 mai sau cu un alt caz anunțat pe 7 mai.

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie spune că riscul pentru public rămâne foarte scăzut, deși se pare că indivizii au contactat virusul în Marea Britanie. Variola maimuțelor este de obicei asociată cu călătoriile în Africa de Vest. UKHSA spune că sunt în curs de desfășurare investigații pentru a stabili legături între ultimele patru cazuri.

În prezent, au fost identificate contacte comune pentru două dintre cele mai recente patru cazuri. Toți cei patru se autoidentifică drept homosexuali, bisexuali sau alți bărbați care întrețin relații intime cu bărbați.

De obicei, după infectarea cu variola maimuțelor, simptomele apar între cinci și 21 de zile. Acestea includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare.

Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Erupția se schimbă și trece prin diferite etape. Prima dată seamănă cu varicela, apoi formează o crustă, iar, mai târziu, cade.

Nu se răspândește ușor între oameni. Dar poate fi contactat prin atingerea hainelor, a crustelor de pe piele, a lenjeriei de pat sau a prosoapelor folosite de cineva cu erupție cutanată a virusului și prin tusea sau strănutul unei persoane infectate.

”Acest lucru este rar și neobișnuit. UKHSA investighează rapid sursa acestor infecții, deoarece dovezile sugerează că poate exista transmitere a virusului variolei maimuței în comunitate, răspândită prin contact apropiat. În special, îndemnăm bărbații care sunt gay și bisexuali să fie conștienți de orice erupții sau leziuni neobișnuite și să contacteze fără întârziere un serviciu de sănătate sexuală”, a declarat consilierul medical șef al UKHSA, dr. Susan Hopkins, potrivit BBC.

”Contactăm orice potențial contact apropiat al cazurilor pentru a oferi informații și sfaturi privind sănătatea”, a adăugat.

×
Subiecte în articol: Variola maimuței Marea Britanie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close