Antena 3 CNN Externe Alţi trei cetăţeni români şi un membru de familie, EVACUAŢI din Yemen

Alţi trei cetăţeni români şi un membru de familie, EVACUAŢI din Yemen

Alţi trei cetăţeni români şi un membru de familie, EVACUAŢI din Yemen
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
15 Apr 2015   •   21:01

Alţi trei cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean al Republicii Yemen, au fost evacuaţi în siguranţă, pe cale terestră, din localitatea Wadi Dawan către Arabia Saudită, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe remis Agerpres.

Ambasadele României la Riad şi Abu Dhabi au întreprins demersurile legale, pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi membrii grupului.

MAE a anunţat evacuarea a patru români şi doi membri de familie din Yemen

Pe tot parcursul traseului către frontiera cu Arabia Saudită grupul s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi.

Prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Riad celula de criză a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu grupul cetăţenilor români şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen — Arabia Saudită, precizează sursa citată.

Evacuările de miercuri au fost posibile datorită eforturilor conjugate ale celulei de criză activate şi coordonate de către ministrul Afacerilor Externe şi ale misiunilor diplomatice române de la Riad şi Abu Dhabi.

Celula de criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune, se precizează în comunicat.

Până în prezent numărul persoanelor evacuate din Republica Yemen, cu sprijinul MAE, este de 42 de cetăţeni români şi şapte membri de familie.

×
Subiecte în articol: MAE Yemen
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close