Antena 3 CNN Externe Alunecările de teren au făcut prăpăd. 191 de oameni au murit în Guatemala

Alunecările de teren au făcut prăpăd. 191 de oameni au murit în Guatemala

Alunecările de teren au făcut prăpăd. 191 de oameni au murit în Guatemala
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
08 Oct 2015   •   08:17

Bilanțul alunecărilor de teren care au devastat săptămâna trecută un sat din apropiere de Ciudad de Guatemala s-a înrăutățit din nou miercuri, ajungând la 191 de morți şi 150 de dispăruţi, a anunțat protecția civilă, informează AFP, potrivit Agerpres.

 
Un bilanț anterior anunțase 171 de morți.
 
Alunecările de teren au acoperit, în cursul nopții de joi spre vineri, aproape 100 de case într-un cartier al localității Santa Catarina Pinula, situată la aproximativ 15 kilometri de capitală.
 
Justiția din Guatemala a anunțat deschiderea unei anchete pentru a stabili responsabilitățile în această dramă.
 
Operațiunile de căutare continuau la fața locului, cu ajutorul unei echipe din Mexic dotată cu câini, dar este improbabil să mai fie descoperite persoane în viață sub dărâmături, din cauza timpului care s-a scurs de la catastrofă.
 
Situl catastrofei a fost interzis presei, iar mirosul corpurilor în descompunere îi obligă pe membrii echipelor de salvare să poarte măști.
 
Această catastrofă este cea mai importantă cu care Guatemala s-a confruntat în acest an, iar bilanțul ei îl depășește pe cel al cutremurelor de pământ din 2012 și 2014 din sud-estul țării, care au făcut 45 de morți în total.
 

×
Subiecte în articol: Guatemala
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close