Antena 3 CNN Externe "Am fost extrem de impresionaţi". Iată soluţia care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii

"Am fost extrem de impresionaţi". Iată soluţia care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii

"Am fost extrem de impresionaţi". Iată soluţia care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii
Sursa foto: Foto: CNN
de S.T.    |    08 Apr 2014   •   15:06

Suvir Mirchandani, un adolescent în vârstă de 14 ani, a găsit o modalitate prin care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii.

Potrivit metro.co.uk, soluţia puştiului, una destul de banală, poate aduce Americii o economie anuală de 400 de milioane de dolari.

Suvir le-a propus guvernanţilor să schimbe fontul în documentele pe care le emit zi de zi. În acest fel, s-ar economisi anual fabuloasa sumă de 400 de milioane de dolari.

Metro.co.uk scrie că elevul a făcut această descoperire în timp ce lucra la un proiect pentru şcoală. Tot printând pagini pentru tema la Ştiinţe exacte, băiatul a realizat că se fac eforturi uriaşe pentru a economisi hârtie, însă puţini se gândesc la tuşul consumat.

Băiatul şi-a dat seama că fontul Times New Roman, cel folosit pentru întocmirea documentelor oficiale, ocupă prea multe pagini şi consumă prea mult tuş. După ce a studiat care sunt cele mai utilizate litere şi care este cantitatea de tuş pe care acestea le consumă, Suvir a ajuns la concluzia că fontul Garamond este cel mai economicos.

"Am fost extrem de impresionaţi. Ideea lui Suvir poate fi implementată cu succes", a declarat Sarah Fankhauser, de la o revistă ştiinţifică.

Guvernanţii americani ezită să aplice ideea adolescentului inteligent, dar puştiul speră că descoperirea lui va ajuta oamenii de rând din toată lumea.

×
Subiecte în articol: SUA Statele Unite ale Americii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close