"Am fost extrem de impresionaţi". Iată soluţia care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii

de S.T.    |    08 Apr 2014   •   15:06

Suvir Mirchandani, un adolescent în vârstă de 14 ani, a găsit o modalitate prin care poate aduce un câştig uriaş Statelor Unite ale Americii.

Potrivit metro.co.uk, soluţia puştiului, una destul de banală, poate aduce Americii o economie anuală de 400 de milioane de dolari.

Suvir le-a propus guvernanţilor să schimbe fontul în documentele pe care le emit zi de zi. În acest fel, s-ar economisi anual fabuloasa sumă de 400 de milioane de dolari.

Metro.co.uk scrie că elevul a făcut această descoperire în timp ce lucra la un proiect pentru şcoală. Tot printând pagini pentru tema la Ştiinţe exacte, băiatul a realizat că se fac eforturi uriaşe pentru a economisi hârtie, însă puţini se gândesc la tuşul consumat.

Băiatul şi-a dat seama că fontul Times New Roman, cel folosit pentru întocmirea documentelor oficiale, ocupă prea multe pagini şi consumă prea mult tuş. După ce a studiat care sunt cele mai utilizate litere şi care este cantitatea de tuş pe care acestea le consumă, Suvir a ajuns la concluzia că fontul Garamond este cel mai economicos.

"Am fost extrem de impresionaţi. Ideea lui Suvir poate fi implementată cu succes", a declarat Sarah Fankhauser, de la o revistă ştiinţifică.

Guvernanţii americani ezită să aplice ideea adolescentului inteligent, dar puştiul speră că descoperirea lui va ajuta oamenii de rând din toată lumea.

x close