"Am OPRIT orice cooperare cu RUSIA". LOVITURI uriaşe din partea Occidentului pentru Vladimir Putin, după anexarea Crimeei

de O.P.    |    19 Mar 2014   •   05:54
"Am OPRIT orice cooperare cu RUSIA". LOVITURI uriaşe din partea Occidentului pentru Vladimir Putin, după anexarea Crimeei

Sancţiunile se ţin lanţ pentru Moscova, după anexarea Crimeei. Rusia a fost suspendată din grupul G8, unde deţinea preşedinţia. În plus, Casa Albă a recomandat investitorilor să evite acţiunile ruseşti deoarece se aşteaptă la prăbuşirea bursei de la Moscova.

Regatul Unit a oprit orice cooperare cu Rusia pentru implicarea ei în criza ucraineană, care a fost catalogată drept cel mai dur test pentru securitatea europeană din secolul 21.

Marea Britanie a suspendat toate operaţiunile cu Moscova, inclusiv finalizarea Acordului de Cooperare Tehnică Militară. De asemenea, a anulat exerciţiul francezo-ruso-americano-britanic de anul acesta, a suspendat vizita marinei regale la Sankt Petersburg şi toate vizitele militare de rang înalt.

Deşi anul acesta deţinea, prin rotaţie, preşedinţia summitului G8, pe care trebuia să îl organizeze în iunie la Sochi, Rusia nu va putea participa la lucrările celui mai influent grup al lumii.

Celelalte şapte ţări au suspendat deja pregătirile pentru summit. Grupul se va întruni totuşi, la o dată necunoscută, într-o locaţie necunoscută, fără Rusia. O spune chiar ministrul francez de Externe, care a suspendat un contract, în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Rusia, prin care Franţa se angaja să îi furnizeze un portavion de tip Mistral.

Aceste decizii au venit la numai o zi după ce Uniunea Europeană şi Casa Albă au blocat conturile şi au ridicat vizele de călătorie pentru zeci de oficiali ruşi şi ucraineni, care au subminat sau ameninţat integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei. Pintre cei vizaţi de sancţiuni sunt şi cei trei lideri din Crimeea, care au semnat la Moscova Tratatul de Aderare la Federaţia Rusă.

Parteneri
x close