Antena 3 CNN Externe "Am terminat acum" - Primele cuvinte ale lui Anders Breivik, după ce a fost arestat

"Am terminat acum" - Primele cuvinte ale lui Anders Breivik, după ce a fost arestat

"Am terminat acum" - Primele cuvinte ale lui Anders Breivik, după ce a fost arestat
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
28 Iul 2011   •   13:50
"Am terminat acum" . Acestea au fost primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik în momentul arestării sale, după masacrul comis în insula Utoeya, informează cotidianul norvegian Verdens Gang, citat de AFP. Autorităţile nu au dorit să comenteze această informaţie.

Potrivit forţelor de ordine, norvegianul s-a predat fără să opună rezistenţă. La scurt timp după ce echipele de intervenţie au ajuns pe insulă, Breivik a apărut cu mâinile ridicate în aer şi neînarmat.

Cronologia evenimentelor, prezentată de poliţie, arată că arestarea a avut loc la ora locală 18.27, la o oră şi un minut după prima alertă transmisă poliţiei locale şi la aproximativ 80 de minute după declanşarea atacului armat.

Autorităţile norvegiene au fost criticate pentru timpul îndelungat de care au avut nevoie pentru a ajunge pe insulă, în condiţiile în care forţele de ordine şi de salvare erau concentrate în zona sediului Guvernului din Oslo.

Poliţiştii s-au confruntat cu mai multe probleme pe parcursul intervenţiei. Pe lângă faptul că poliţia nu a dispus de un elicopter adaptat şi pregătit pentru intervenţie, operaţiunea din Utoeya a fost întârziată şi de faptul că ambarcaţiunea poliţiei a suferit o pană de motor. Echipele de intervenţie au fost nevoite să utilizeze două ambarcaţiuni civile.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik arestare oslo
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close