Antena 3 CNN Externe "Am văzut că se surpă ceva sub picioarele mele şi am luat-o la vale". Povestea incredibilă a unei femei îngropate de o avalanşă

"Am văzut că se surpă ceva sub picioarele mele şi am luat-o la vale". Povestea incredibilă a unei femei îngropate de o avalanşă

"Am văzut că se surpă ceva sub picioarele mele şi am luat-o la vale". Povestea incredibilă a unei femei îngropate de o avalanşă
de O.P.    |    21 Dec 2012   •   06:26

O tânără din Statele Unite se consideră deosebit de norocoasă după ce a fost îngropată de o avalanşă şi a scăpat cu viaţă. Ea îi sfătuieşte, acum, pe toţi cei ce merg iarna pe munte să fie pregătiţi pentru un asemenea incident nedorit, dar oricând posibil.

Emily Anderson locuieşte aproape de munţi şi, la 20 de ani, poate spune că schiază de când se ştie. Dar mărturiseşte că nu se aştepta la ceea ce i s-a întâmplat acum câteva zile.

EMILY ANDERSON: "Am văzut că se surpă ceva sub picioarele mele şi am auzit zgomotul. Nu puteam face nimic. Pur şi simplu a început să mă ducă la vale".

Împinsă într-un copac, tânăra a fost îngropată în zăpadă. Primul său gând a fost că nu va scăpa cu viaţă. Dar a făcut tot ce putea pentru a rezista cât mai mult.

EMILY ANDERSON: "Îmi puteam mişca doar mâna stângă şi, cu ea, am dat la o parte zăpada, ca să-mi fac o mică pungă de aer la gură. M-am rugat mult şi, în rest, am stat şi am aşteptat salvarea".

Din fericire, prietenul care o însoţea scăpase nevătămat şi a dat alarma. Emily a rămas îngropată aproape 15 minute, care i s-au părut o veşnicie. Ea îşi datorează supravieţuirea atât salvatorilor, cât şi câinelui lor, Newman, care a depistat-o sub zăpadă.

Tînăra spune că abia aşteaptă să meargă din nou la schi. Dar nu înainte de a-şi cumpăra o baliză de salvare şi de a urma cursuri de reacţie la avalanşe. Iar mai târziu, Emily se gândeşte, chiar, să se angajeze în... echipa de salvare de pe munte.




×
Subiecte în articol: avalansa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close