Antena 3 CNN Externe Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conține un praf necunoscut

Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conține un praf necunoscut

Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conținea o pulbere necunoscută a declarat, vineri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Ambasada Finlandei la Moscova a primit o scrisoare care conține un praf necunoscut
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    14 Apr 2023   •   22:56

Relațiile dintre Moscova și Helsinki s-au deteriorat brusc de când Finlanda a aderat oficial la NATO la 4 aprilie, devenind al 31-lea membru al alianței militare conduse de SUA.

Finlanda are o graniță terestră lungă cu Rusia.

Ambasada a informat Ministerul de Externe al Rusiei că a primit joi trei scrisori, dintre care cel puțin una conținea un praf, a precizat Zakharova.

„Putem confirma un astfel de apel din partea ambasadei Finlandei către Ministerul rus de Externe, potrivit căruia trei plicuri identice adresate atașatului militar și colaboratorilor săi au fost livrate pe 13 aprilie în cutia poștală a misiunii diplomatice”, a declarat ea, potrivit Mediafax.

„Ambasada Finlandei va fi informată cu privire la rezultatele anchetei”.

Decizia Finlandei de a adera la NATO a pus capăt la șapte decenii de nealiniere strategică, care a început după ce țara a respins o tentativă de invazie sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În perioada postbelică a optat pentru menținerea unor legături de prietenie cu Moscova.

Însă invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 i-a determinat pe finlandezi să caute securitate în cadrul pactului de apărare colectivă al NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

×
Subiecte în articol: Finlanda Moscova scrisoare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close