Antena 3 CNN Externe Ambasada Germaniei din Cairo, atacată cu două dispozitive explozibile. Autorul atacului a fost arestat

Ambasada Germaniei din Cairo, atacată cu două dispozitive explozibile. Autorul atacului a fost arestat

Ambasada Germaniei din Cairo, atacată cu două dispozitive explozibile. Autorul atacului a fost arestat
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
22 Aug 2012   •   21:40

Un egiptean care a aruncat miercuri cu două doze de suc umplute cu un praf explozibil asupra Ambasadei Germaniei din Cairo a fost arestat, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP.
   
Unul dintre dispozitive a explodat în incinta Cancelariei, fără să producă pagube, au adăugat aceste surse, precizând că bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a aruncat ulterior cu un alt dispozitiv, care nu a explodat, asupra poliţiştilor care îl urmăreau.
   
Egipteanul vrea să protesteze faţă de ceea ce, în opinia sa, reprezintă insulte la adresa profetului Mahomed, potrivit aceloraşi surse.
   
Aproximativ 50 de militanţi din cadrul unui grup german de extremă dreapta au afişat sâmbătă o caricatură cu Mahomed în faţa unei moschei din Berlin, cunoscută drept un fief salafist.
   
Mesajul "Stop islamizării!" putea fi citit pe o pancartă a acestor militanţi, din cadrul organizaţiei "Pro Deutschland".

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close