Antena 3 CNN Externe Ambasada Italiei în Kosovo, implicată într-un scandal legat de crimă organizată

Ambasada Italiei în Kosovo, implicată într-un scandal legat de crimă organizată

Ambasada Italiei în Kosovo, implicată într-un scandal legat de crimă organizată
de M.T.    |    06 Feb 2014   •   10:54

Fiul fostului lider al luptei pentru independenţa Kosovo Ibrahim Rugova se numără printre cele 10 persoane suspectate de crimă organizată care au fost arestate miercuri de misiunea poliţiei UE.

Potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres, în scandal este implicată şi ambasada italiană la Pristina.

Misiunea poliţiei UE în Kosovo, EULEX, a declarat că acuzaţiile împotriva ambasadei italiene includ crimă organizată, trafic de influenţă şi fraudă.

Presa locală susţine că grupul este suspectat că a vândut vize Schengen emise de ambasadă.

Ambasadorul italian Andreas Ferrarese a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora membri ai personalului local al ambasadei se numără printre cei arestaţi.

„Eu nu pot intra în detalii deoarece există o problemă de viaţă privată şi de asemenea pentru a proteja ancheta”, a explicat Ferrarese.
  
Diplomatul a precizat că ambasada lucrează pentru a clarifica situaţia şi cooperează cu misiunea UE de poliţie şi justiţie EULEX, în care are încredere deplină.
  
Poliţia UE a percheziţionat casa lui Uke Rugova, fosta reşedinţă a preşedintelui kosovar Ibrahim Rugova până la moartea sa în 2006.

Uke Rugova este membru al parlamentului Kosovo în cadrul coaliţiei de guvernare.
  
La începutul acestei dimineţi, un procuror internaţional a condus o arestare şi operaţiune de căutare contra a 10 inculpaţi implicaţi într-un grup criminal organizat suspectat de comiterea unor diferite infracţiuni”, se arată într-un comunicat al misiunii UE.
  
Arestarea lui Uke Rugova a fost confirmată, dar comunicatul nu conţine comentarii asupra rapoartelor privind vizele Schengen.
  
Avocatul lui Rugova, Bajram Tmava, a declarat că l-a vizitat pe clientul său la locul în care este ţinut, iar acesta „neagă absolut orice fărădelege".
  
Kosovo este singura ţară din Balcanii de Vest care încă are nevoie de vize pentru a intra în spaţiul fără frontiere european Schengen, aminteşte Reuters.
  
Pentru mulţi, o viză Schengen deschide uşa unei posibile şederi pe termen lung în interiorul UE şi în cele din urmă şansa de a lucra şi trimite bani acasă

×
Subiecte în articol: Kosovo crima organizata arestari
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close