Antena 3 CNN Externe Ambasada Rusiei acuză SUA că îi ignoră diplomații: ”Suntem într-un blocaj”

Ambasada Rusiei acuză SUA că îi ignoră diplomații: ”Suntem într-un blocaj”

Oficialii din administrația președintelui american Joe Biden refuză să se întâlnească cu ambasadorul rus Anatoly Antonov, în timp ce diplomații ruși sunt expulzați din țară, a declarat ambasadorul.

Ambasada Rusiei acuză SUA că îi ignoră diplomații: ”Suntem într-un blocaj”
Sursa foto: Twitter/ Politico
de Cerasela Stafie    |    18 Apr 2022   •   19:43

Anatoly Antonov a remarcat că ambasada menține doar contacte ”tehnice” sau de nivel inferior cu administrația lui Biden și a spus că scrisorile sale către reprezentanții și senatorii SUA, care solicitau întâlniri, au fost întâmpinate cu respingeri. Nu poate continua așa pentru totdeauna, a spus el, într-un interviu pentru Politico.

”Sincer, suntem într-un blocaj. Când am venit la Washington, ideea mea a fost să folosesc cuvântul îmbunătățire pentru a descrie obiectivele mele pentru relație. Acum prefer să folosesc cuvântul stabilizare”, a spus Antonov. 

”Suntem sortiți să cooperăm în diverse probleme. Este imposibil de imaginat chiar și în astfel de circumstanțe că problemele de stabilitate strategică, schimbările climatice, coronavirusul, lupta împotriva terorismului, lupta împotriva proliferării armelor de distrugere în masă ar putea fi rezolvate fără angajamentul activ al Statelor Unite și Rusiei”, a adăugat ambasadorul rus.

”Trebuie să decizi cine suntem pentru tine. Fie că suntem parteneri pentru tine, fie că suntem rivali pentru tine, fie că suntem adversari sau, nici nu vreau să folosesc acest cuvânt, ”dușman”, a subliniat acesta.

”În ceea ce mă privește, sunt încă sigur că ar trebui să fim parteneri. Înainte, aș fi spus că suntem parteneri. Acum nu suntem parteneri. Este păcat”, a continuat el. 

Politico a transmis că în prezent au rămas aproximativ 170 de diplomați și personal la ambasada Rusiei. Aproximativ 100 de angajați fie au fost expulzați, fie vor fi expulzați în curând, au estimat oficialii ambasadei.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close