Antena 3 CNN Externe Ambasada Rusiei în Siria, vizată de tiruri de mortier. Nici un angajat nu a fost rănit

Ambasada Rusiei în Siria, vizată de tiruri de mortier. Nici un angajat nu a fost rănit

Ambasada Rusiei în Siria, vizată de tiruri de mortier. Nici un angajat nu a fost rănit
Sursa foto: Foto: timesofisrael.com
05 Feb 2015   •   17:23

Ambasada Rusiei la Damasc a fost vizată joi de tiruri de mortier, mai multe obuze explodând în apropierea clădirii fără a face victime în rândul personalului, a anunţat un angajat al misiunii diplomatice, citat de agenţia Sputnik.

"Mai multe obuze de mortier au explodat în aproierea ambasadei. Nici un angajat nu a fost rănit. Pagubele materiale înregistrate de ambasadă sunt nesemnificative", a declarat diplomatul.
   
Potrivit unui paznic al ambasadei, un "obuz a căzut la cinci metri de intrarea în clădire, iar explozia a spart geamurile de la parter, dar nici o persoană nu a fost rănită".
   
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, a declarat anterior că un obuz a explodat la serviciul consular al ambasadei Rusiei în Siria. Un alt obuz a căzut în faţa clădirii care a găzduit biroul agenţiei RIA Novosti.
   
Peste 50 de rachete şi obuze de mortier au fost lansate joi asupra unor cartiere din centrul capitalei siriene. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă siriană Jaysh al-Islam. Potrivit poliţiei din Damasc, trei civili au fost ucişi şi peste 30 răniţi.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close