Antena 3 CNN Externe Ambasada SUA somează conducerea Moldovei la un comportament responsabil

Ambasada SUA somează conducerea Moldovei la un comportament responsabil

Ambasada SUA somează conducerea Moldovei la un comportament responsabil
Sursa foto: moldova
17 Apr 2009   •   19:25

Statele Unite ale Americii se declară îngrijorate vizavi de situaţia din Moldova, după violenţele din 7 aprilie, anunţă Ambasada într-un comunicat remis Antena3.ro. Cu toate că ordinea a fost restabilită şi următoarele demonstraţii au fost paşnice, Ambasada a primit informaţii de la observatori internaţionali că studenţii şi jurnaliştii au fost intimidaţi de guvernanţi.

Preşedintele Vladimir Voronin a anunţat că îi va absolvi de orice răspundere penală pe cei încarceraţi, ca un prim pas spre reconciliere.

Somăm acest guvern să acţioneze în conformitate cu legile moldoveneşti şi obligaţiile internaţionale atunci când are de-a face cu membrii opoziţiei, protestatari sau jurnalişti.

Toate partidele trebuie să se comporte responsabil. La fel de important este şi ca guvernul să discute cu opoziţia într-un mod transparent în ceea ce priveşte nedumeririle privind alegerile din 5 aprilie.

SUA se angajează să colaboreze cu Moldova şi cetăţenii ei, ţara fiind pe drumul său spre integrarea în Europa. Această relaţie se baezază pe respect faţă de lege şi faţă de drepturile omului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close