Antena 3 CNN Externe Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia, incendiate după uciderea unuia dintre fiii lui Gaddafi

Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia, incendiate după uciderea unuia dintre fiii lui Gaddafi

Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia, incendiate după uciderea unuia dintre fiii lui Gaddafi
Sursa foto: Foto: AFP
02 Mai 2011   •   10:01
Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia au fost incendiate ca represalii faţă de moartea unuia din fiii lui Muammar Gaddafi, într-un bombardament al NATO. Regimul de la Tripoli afirmă că raidul aerian a urmărit asasinarea lui Gaddafi, care însă, a scăpat nevătămat.

Sediile mai multor ambasade occidentale de la Tripoli au fost incendiate şi devastate de mulţime, de îndată ce s-a aflat că unul din fiii lui Gaddafi a fost ucis într-un raid al NATO. Protestatarii au ars drapelul Uniunii Europene şi au acuzat vehement statele arabe care s-au alăturat operaţiunii militare din Libia.

Potrivit ministerului britanic de externe, sediul ambasadei şi reşedinţa ambasadorului au suferit pagube "grave". În replică, ambasadorul libian a fost expulzat din Marea Britanie. ONU şi-a retras întregul personal din Tripoli, din cauza lipsei de siguranţă din oraş.

Moartea fiului lui Gaddafi, Seif al-Arab, şi a trei dintre copiii săi a fost confirmată de reprezentantul Vaticanului la Tripoli. NATO a reafirmat că atacurile sale nu vizează eliminarea liderului libian sau a familiei sale.

În acest timp, artileria regimului libian a bombardat violent portul din Misrata. O echipă de televiziune a agenţiei Associated Press a fost surprinsă de bombardamente în zona portului, dar a reuşit să se retragă la timp.

Câteva zeci de rebeli au fost ucişi, iar portul a fost cuprins de flăcări. Navele organizaţiilor umanitare, care aduc ajutoare pentru populaţia oraşului, au rămas, deocamdată, în larg.

 

×
Subiecte în articol: Libia gaddafi ambasade
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close