x close

Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia, incendiate după uciderea unuia dintre fiii lui Gaddafi

de Antena3    |    02 Mai 2011   •   10:01
Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia, incendiate după uciderea unuia dintre fiii lui Gaddafi 483 Foto: AFP
Ambasadele Italiei şi Marii Britanii din Libia au fost incendiate ca represalii faţă de moartea unuia din fiii lui Muammar Gaddafi, într-un bombardament al NATO. Regimul de la Tripoli afirmă că raidul aerian a urmărit asasinarea lui Gaddafi, care însă, a scăpat nevătămat.

Sediile mai multor ambasade occidentale de la Tripoli au fost incendiate şi devastate de mulţime, de îndată ce s-a aflat că unul din fiii lui Gaddafi a fost ucis într-un raid al NATO. Protestatarii au ars drapelul Uniunii Europene şi au acuzat vehement statele arabe care s-au alăturat operaţiunii militare din Libia.

Potrivit ministerului britanic de externe, sediul ambasadei şi reşedinţa ambasadorului au suferit pagube "grave". În replică, ambasadorul libian a fost expulzat din Marea Britanie. ONU şi-a retras întregul personal din Tripoli, din cauza lipsei de siguranţă din oraş.

Moartea fiului lui Gaddafi, Seif al-Arab, şi a trei dintre copiii săi a fost confirmată de reprezentantul Vaticanului la Tripoli. NATO a reafirmat că atacurile sale nu vizează eliminarea liderului libian sau a familiei sale.

În acest timp, artileria regimului libian a bombardat violent portul din Misrata. O echipă de televiziune a agenţiei Associated Press a fost surprinsă de bombardamente în zona portului, dar a reuşit să se retragă la timp.

Câteva zeci de rebeli au fost ucişi, iar portul a fost cuprins de flăcări. Navele organizaţiilor umanitare, care aduc ajutoare pentru populaţia oraşului, au rămas, deocamdată, în larg.

 

Citeşte mai multe despre:

Libia gaddafi ambasade
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati