Antena 3 CNN Externe Ambasador român acuzat de antisemitism, chemat în ţară să dea explicaţii privind atitudinea sa

Ambasador român acuzat de antisemitism, chemat în ţară să dea explicaţii privind atitudinea sa

Ambasador român acuzat de antisemitism, chemat în ţară să dea explicaţii privind atitudinea sa
de M.C.    |    05 Dec 2014   •   18:44

Ambasadorul nostru în Armenia a fost rechemat de urgenţă după ce a provocat un scandal diplomatic cu o serie de afirmatii facute în cadrul unei prelegeri.

Sorin Vasile a fost invitat să ţină o prelegere la Universitatea Americană din Armenia şi a fost întrebat ce este mai important pentru România, recunoaşterea Genocidului Armean, sau relaţiile economice cu Turcia.

Potrivit civilnet.am, răspunsul lui Sorin Vasile i-a lăsat înmărmuriţi pe cei prezenţi.

Ambasadorul a comparat evenimentele de la începutul secolului 20, în care aproape 2 milioane de armeni au fost ucişi, cu relaţiile între homosexuali, spunând că este o chestiune de "perspectivă". Mai mult, ambasadorul a spus şi glume cu tentă antisemită.

La final, Sorin Vasile a dat exemplul relaţiilor franco-germane, care au revenit la normal după evenimentele din secolul trecut. Aceste afirmaţii au fost considerate insultătoare de către armenii prezenţi, care au comparat discursul oficialului român cu cel al oficialilor turci, care spun că problema "va dispărea în timp".

Comentariile sale şi comparaţiile considerate complet nepotrivite au indignat şi comunităţile evreieşti.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că ambasadorul a fost chemat de urgenţă în ţară să dea explicaţii cu privire la incident.

×
Subiecte în articol: ambasador armenia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close