Antena 3 CNN Externe Ambasadorul României în Israel: "Niciun român nu a rămas pe aeroport pentru că nu a avut bani de avion"

Ambasadorul României în Israel: "Niciun român nu a rămas pe aeroport pentru că nu a avut bani de avion"

Ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid, a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre situația românilor rămași acolo.

Ambasadorul României în Israel: "Niciun român nu a rămas pe aeroport pentru că nu a avut bani de avion"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    09 Oct 2023   •   16:19

"Aici există cetățeni români care au venit în grupuri organizate. Între aceste grupuri, există grupuri care vor să se întoarcă mai repede, au bilete valide și vor să se întoarcă mai repede. Există grupuri care nu vor să se întoarcă mai repede și așteaptă 1-2 zile și-și continuă turul turistic. Și există grupuri din care o parte din oameni vor să se întoarcă, o altă parte nu doresc să se întoarcă.", a precizat Radu Ioanid, la Antena 3 CNN.

"Există 900 de oameni aici, în țară. Între cei care doresc să se întoarcă imediat, probabil că discutăm la nivelul 200-300. Unii din acești oameni își cumpără singuri bilete, alții dintre ei așteaptă zborurile de repatriere.

Noi nu putem să interzicem unui cetățean român să se suie în avion și să vină spre Israel. Nici Israelul nu face acest lucru. Frontierele Israelului, cu excepția acestei așa-zise frontiere între Israel și Gaza, sunt deschise. Și cea cu Iordania este deschisă.

Fiecare om care pleacă din România are o responsabilitate de autogestionare.

Este o zonă de conflict, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii în stare să-ți plătești un bilet de avion, în momentul în care oricum îți vei recupera de la compania care ți-a anulat zborul, banii respectivi. 

România ajută pe toți. Nu am niciun caz de cetățean român care a rămas pe aeroport pentru că nu a avut bani să-și plătească biletul de avion. S-a găsit o soluție sau alta. (...) S-au găsit soluții pentru toți, nu a rămas nimeni pe aeroport.", a mai spus ambasadorul.

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close