Antena 3 CNN Externe Ambasadorul SUA la ONU: ”O invazie a Ucrainei ar putea disloca până la 5 milioane de refugiați”

Ambasadorul SUA la ONU: ”O invazie a Ucrainei ar putea disloca până la 5 milioane de refugiați”

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat, miercuri, în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, că acţiunile Rusiei în Ucraina ar putea cauza una dintre cele mai mari crize ale refugiaţilor din prezent.

Ambasadorul SUA la ONU: ”O invazie a Ucrainei ar putea disloca până la 5 milioane de refugiați”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Feb 2022   •   22:23

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat miercuri că nu există „o cale de mijloc” în răspunsul la incursiunea Rusiei în Ucraina și a îndemnat țările să fie unite împotriva celei mai recente provocări ale Moscovei.

Într-un discurs în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite, Thomas-Greenfield a cerut celorlalte state membre să recunoască „amenințarea din fața noastră, astăzi, înainte de a fi prea târziu”.

"Colegi, nu există o cale de mijloc aici. A cere ambelor părți să detensioneze îi oferă Rusiei un avantaj. Rusia este agresorul aici", a adăugat Thomas-Greenfield.

Ea a mai spus că „istoria ne spune că a privi în altă parte este în cele din urmă calea mai costisitoare”.

"Acum este momentul să acționăm. Să arătăm împreună Rusiei că este izolată și singură în acțiunile sale agresive. Să fim pe deplin în spatele principiilor suveranității, independenței politice și integrității teritoriale pentru Ucraina și pentru toate statele membre", ea a spus.

Potrivit lui Thomas-Greenfield, estimările SUA arată că drumul pe care se află Rusia ar putea crea o nouă criză a refugiaților, cu încă 5 milioane de persoane strămutate de „războiul Rusiei, care pune „presiune asupra vecinilor Ucrainei”.

Ea a adăugat că împreună, țările pot clarifica faptul că Rusia va plăti „un preț și mai mare” dacă își va continua agresiunea.

„Valurile de suferinţă pe care le va provoca acest război sunt de neconceput”, a afirmat ea.

Ambasadoarea SUA la ONU a subliniat că „agresiunea Rusiei nu numai că ameninţă toată Ucraina, ci fiecare stat membru şi ONU însuşi.”

Ea a făcut referire la comentariile lui Vladimir Putin, cu privire la „epoca imperiilor” şi a susţinut că preşedintele rus va folosi forţa pentru „a sfida Naţiunile Unite”.

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close