Antena 3 CNN Externe Ambasadorul SUA la ONU: ”Este clar că Putin are un plan de a distruge și teroriza Ucraina”

Ambasadorul SUA la ONU: ”Este clar că Putin are un plan de a distruge și teroriza Ucraina”

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că „este clar că domnul Putin are un plan de distrugere și terorizare a Ucrainei”, adăugând că Statele Unite sunt „îngrijorate că lumea trebuie să fie pregătită pentru un drum foarte lung și foarte dificil de acum înainte."

Ambasadorul SUA la ONU: ”Este clar că Putin are un plan de a distruge și teroriza Ucraina”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    07 Mar 2022   •   23:37

„Dacă ultimele două săptămâni ne-au arătat ceva, este că poporul ucrainean nu va renunța. Și mulți ruși înșiși, inclusiv mulți soldați ruși, nu vor acest război”, a spus Linda Thomas-Greenfield la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, potrivit CNN.

Linda Thomas-Greenfield a adăugat că „Putin este în mod clar dispus să sacrifice viețile a mii de soldați ruși pentru a-și atinge ambițiile personale”.

„Am avertizat Moscova de săptămâni întregi că, în cele din urmă, Rusia va fi mai slăbită, nu mai puternică, după declanșarea acestui război. Acest lucru se dovedește deja adevărat. Întrebarea este cât de multă devastare este dispus să provoace președintele Putin pentru această enormă greșeală.”, a spus ea.

În observațiile sale, Thomas-Greenfield a spus că SUA este „revoltată de informațiile în număr din ce în ce mai mare privind atacurile Moscovei care au rănit civili ucraineni în războiul său neprovocat și nejustificat împotriva poporului ucrainean” și și-a exprimat îngrijorarea crescândă „cu privire la protecția civililor în acest conflict, în special a femeilor și fetelelor care sunt vulnerabile la violența de gen, ucrainenii LGBTQI, precum și populația Ucrainei de adulți în vârstă și persoane cu dizabilități.”

Thomas-Greenfield a declarat că orașele ucrainene sunt „sub asediu, sub bombardamente rusești necruțătoare. Spitalele rămân fără provizii, alimentele sunt în scădere, iar numărul victimelor civile crește, în timp ce grupurile cele mai vulnerabile – cei cu dizabilități, bătrânii, copii – continuă să suporte greul suferinței. Am mai văzut asedii, de la Leningrad la Alep. Acestea sunt tragedii de proporții imense”, a mai precizat Ambasadorul SUA.

Thomas-Greenfield a cerut Moscovei să ofere „un angajament ferm, clar, public și fără echivoc de a permite și de a facilita accesul umanitar imediat și nestingherit pentru partenerii umanitari din Ucraina”.

„Foarte specific, solicităm Federației Ruse să accepte și să onoreze cu bună credință propunerile ucrainene de a crea coridoare umanitar în condiții de siguranță în anumite locații convenite. Solicităm instituirea unui sistem de notificare la nivel de sol care va facilita circulația în siguranță a convoaielor și zborurilor umanitare”, a precizat Thomas-Greenfield.

 

×
Subiecte în articol: Putin Rusia Moscova Ucraina
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close