Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Ucrainei, chemat la ministerul de Externe a Ungariei pentru declarații considerate ofensive

Ambasadorul Ucrainei, chemat la ministerul de Externe a Ungariei pentru declarații considerate ofensive

Ministerul de Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei pentru ceea ce descris drept ”declarații ofensive” în legătură cu poziția Ungariei cu privire la război, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto.

Ambasadorul Ucrainei, chemat la ministerul de Externe a Ungariei pentru declarații considerate ofensive
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Apr 2022   •   09:39

”Este timpul ca liderii ucraineni să înceteze insultele îndreptate împotriva Ungariei și să recunoască voința poporului maghiar”, a spus Szijjarto într-o declarație, referindu-se la o victorie zdrobitoare a partidului de guvernământ în alegerile de duminică, scrie Reuters.

În weekend, Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat consecutiv în Ungaria, iar apoi l-a inclus pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe lista ”inamicilor”.

Orbán l-a descris pe Zelenski drept ”un actor care se folosește și lucrează cu cunoștințele pe care le-a dobândit” și a spus că nu va respecta nicio cerință care ar duce la ”moartea fiilor noștri în războiul altcuiva” și la ”ruinarea” economiei Ungariei.

Zelenski nu a cerut forțelor occidentale să intre în războiul terestru. Cu toate acestea, el a răspuns cuvintelor lui Orbán sugerând că liderul maghiar va trebui să aleagă între Moscova și ”lumea cealaltă” și a spus că liderul ungar se teme de influența rusă.

Nu este clar dacă convocarea ambasadorului ucrainean are legătură cu declarațiile liderului de la Kiev sau dacă diplomatul este acuzat de alte afirmații.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close