Antena 3 CNN Externe Ambasadorii UE şi NATO se reunesc la sediul MAE. Tema discuţiilor: Relaţiile bilaterale România-Moldova

Ambasadorii UE şi NATO se reunesc la sediul MAE. Tema discuţiilor: Relaţiile bilaterale România-Moldova

Ambasadorii UE şi NATO se reunesc la sediul MAE. Tema discuţiilor: Relaţiile bilaterale România-Moldova
Sursa foto: MAE
09 Apr 2009   •   10:26

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, se întâlneşte miercuri cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene şi ai ţărilor NATO.

Discuţiile se vor axa pe relaţiile cu republica Moldova, în special în contextul introducerii obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români.

Ministrul Cristian Diaconescu aşteaptă tot miercuri o reacţie din partea autorităţilor de la Chişinău în privinţa noului ambasador al României desemnat în Republica Moldova.

Cetăţenii români nu mai pot să intre în Moldova fără vize, după ce ţara vecină a reintrodus acest sistem. Preşedintele Vladimir Voronin susţine că "în toate evenimentele din Republica Moldova este implicată România".

Există indicii că cetăţeni romăni ar fi fost arestaţi în Republica Moldova, a declarat ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, la Antena 3. Oficialul a precizat, însă, că Ministerul nu are o confirmare clară a acestei informaţii.

Ministerul român al Afacerilor Externe a respins categoric acuzaţiile formulate de autorităţile Republicii Moldova. Oficialii de la Bucureşti consideră că este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama României şi a cetăţenilor români.

Acuzaţiile aduse sunt considerate o provocare la adresa statului român, dar România nu va lua măsuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni.

În plus, potrivit comunicatului, MAE consideră aberante măsurile unilaterale de impunere a restricţiilor de călătorie anunţate de preşedintele Vladimir Voronin.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: MAE UE NATO reuniune Republica Moldova
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close