Antena 3 Externe Ambasadorul american la Sofia: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen

Ambasadorul american la Sofia: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen

de Antena3.ro    |    20 Sep 2011   •   12:51
Ambasadorul american la Sofia: Bulgaria va fi admisă cu siguranţă în Schengen
Sursa foto: Foto: sofiaecho.com

Bulgaria va adera cu siguranţă la Schengen, dar nu se cunoaşte data exactă, afirmă ambasadorul american la Sofia, James Warlick, citat de site-ul Novinite.com.
   
Diplomatul american a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat postului public de televiziune din Bulgaria - BNT, subliniind că Guvernul de la Sofia a îndeplinit toate criteriile tehnice pentru aderarea ţării la Schengen şi că Bruxelles-ul va accepta aderarea la un moment dat.
   
Potrivit ambasadorului american, există probleme cu sistemul judiciar din Bulgaria, el lăudând judecătorii integri şi calităţile poporului bulgar.
   
"Există lipsă de încredere în sistem, este nevoie de încredere. Problema nu este doar că trebuie reformat sistemul, ci modul în care va fi reformat. Cetăţenii bulgari trebuie să realizeze că au tolerat suficient de mult aceste lucruri şi trebuie să spună tare şi răspicat că doresc schimbare", a subliniat ambasadorul american.
   
În cursul zilei de luni, ambasadorul Olandei, Karel van Kesteren, a confirmat intenţia ţării sale de a bloca aderarea Bulgariei la Schengen.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close