Antena 3 CNN Externe Ambasadorul american pentru Siria SE RETRAGE din diplomaţie

Ambasadorul american pentru Siria SE RETRAGE din diplomaţie

Ambasadorul american pentru Siria SE RETRAGE din diplomaţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
01 Mar 2014   •   09:57
Departamentul de Stat american a anunţat vineri retragerea ambasadorului pentru Siria, Robert Ford, care era principalul său contact cu liderii opoziţiei siriene, evocând "o pierdere" pentru diplomaţia americană, relatează AFP, conform Mediafax.
"Robert Ford se retrage după aproape 30 de ani de carieră" în diplomaţia americană, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.
"Spiritul său extraordinar de lider a călăuzit răspunsul nostru pentru una dintre cele mai mari provocări politice din regiune", a apreciat purtătoarea de cuvânt. "De la izbucnirea acestei crize, ambasadorul Ford a lucrat fără încetare pentru a ajuta poporul sirian în lupta sa pentru libertate şi demnitate", a subliniat ea.
Robert Ford a părăsit Damascul în 2011, când Washingtonul a hotărât închiderea reprezentanţei sale diplomatice în Siria după ce mişcarea de contestare din această ţară s-a transformat în război civil. De atunci, el a multiplicat deplasările între Statele Unite şi Turcia şi a petrecut ore întregi cu lideri ai opoziţiei siriene, care s-a stabilit în apropiere de Istanbul.
"Este evident că retragerea sa reprezintă o pierdere, nu doar din cauza contactelor pe care le-a stabilit, dar şi din cauza expertizei şi cunoştinţelor sale", a recunoscut Psaki.
Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a precizat că interimatul va fi asigurat de către secretarul adjunct de Stat, Lawrence Silverman.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close