Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Austriei la Budapesta, convocat la MAE, după remarcile făcute de cancelarul austriac

Ambasadorul Austriei la Budapesta, convocat la MAE, după remarcile făcute de cancelarul austriac

Ambasadorul Austriei la Budapesta, convocat la MAE, după remarcile făcute de cancelarul austriac
12 Sep 2015   •   21:01

Ambasadorul Austriei la Budapesta a fost convocat pentru luni la Ministerul de Externe ungar în urma remarcilor făcute de cancelarul austriac Werner Faymann în legătură cu atitudinea premierului ungar Viktor Orban în criza refugiaților, transmite MTI, citat de Agerpres.

Cancelarul austriac Werner Faymann l-a criticat dur sâmbătă pe premierul ungar Viktor Orban, comparând tratamentul la care sunt supuși migranții care traversează Ungaria cu ceea ce se întâmpla în perioada nazistă. "Să-i înghesui pe refugiați în trenuri cu speranța că-i duci cât mai departe trezește amintiri din perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a declarat Faymann pentru săptămânalul german Der Spiegel. "Viktor Orban acționează într-un mod iresponsabil, când face din toți (acești refugiați) imigranți economici", a acuzat cancelarul austriac.

Ministerul de Externe ungar a respins în termeni fermi comentariile lui Faymann.

''Declarațiile cancelarului austriac sunt nedemne pentru un lider european în secolul XXI'', a declarat sâmbătă seară ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto. El a estimat că Werner Faymann duce o ''campanie malițioasă de atacuri false'' asupra Ungariei, criticile lui Faymann fiind complet nefondate.

În timpul perioadei naziste, între 1933 și 1945, regimul lui Adolf Hitler a trimis șase milioane de evrei, dar și oponenți politici, în lagăre ale morții. Ei erau transportați cu trenurile către aceste lagăre.

×
Subiecte în articol: Ungaria Viktor Orban
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close