Antena 3 CNN Externe Ambasadorul ceh, către internauţii americani: Cehia e diferită de Cecenia!

Ambasadorul ceh, către internauţii americani: Cehia e diferită de Cecenia!

Ambasadorul ceh, către internauţii americani: Cehia e diferită de Cecenia!
de S.T.    |    20 Apr 2013   •   20:03

Ambasadorul ceh în Statele Unite ale Americii a postat vineri un mesaj pe site-ul ambasadei în care subliniază că Republica Cehă este diferită de Cecenia, regiunea separatistă rusă cu populaţie predominant musulmană.

Ambasadorul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că mulţi utilizatori ai site-urilor de socializare au confundat cele două ţări, afirmând că cei doi suspecţi în cazul dublului atac cu bomba din Boston, de origine cecenă, ar proveni din Cehia.

"Pe măsură ce ies la iveală mai multe informaţii despre originea presupuşilor atacatori, constat cu îngrijore, pe platformele de social media, o neînţelegere cu privire la acest lucru. Republica Cehă şi Cecenia sunt două entitati foarte diferite - Republica Ceha este o ţară Central europeană; Cecenia este parte a Federaţiei Ruse", arată ambasadorul ceh la Washington, Petr Gandalovič.

După ce s-a aflat vineri că familia celor doi suspecţi, Tamerlan şi Djohar Tsarnaev, este originară din Cecenia, mai mulţi utilizatori Twitter au postat mesaje în care confundă Cecenia cu Republica Cehă, potrivit CNN.

Citeşte şi:

"A murit după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care trecuse linia de sosire". Toate cele trei victime ale atentatului din Boston, identificate

AICI puteţi vedea MOMENTUL CELOR DOUĂ EXPLOZII

×
Subiecte în articol: Cehia cecenia cecenia
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close