Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Chinei în SUA: "House of Cards reflectă politica bipartizană a Americii!"

Ambasadorul Chinei în SUA: "House of Cards reflectă politica bipartizană a Americii!"

Ambasadorul Chinei în SUA: "House of Cards reflectă politica bipartizană a Americii!"
Sursa foto: Foto: Netflix
14 Mar 2014   •   16:26

Popularul serial "House of Cards", difuzat exclusiv pe Internet, expune într-o foarte bună măsură dezavantajele politicii bipartizane din SUA, susţine ambasadorul Chinei la Washington.

"Am urmărit ambele sezoane ale acestul serial, care cred eu că surprinde câteva din caracteristicile şi elementele de corupţie, prezente la ora actuală în politica americană", a declarat Cui Tiankai, citat de  South China Morning Post.

Tiankai, care şi-a perfecţionat studiile superioare chiar la poalele Capitoliului, este de părere că povestea din serial, a competiţiei bipartizane şi a corupţiei, se reflectă în linii mari, în viaţa de zi cu zi a politicii americane.

"În prezent, americanii se ceartă şi dezbat pe marginea unui subiect esenţial: cum de cele două mari partide ale lor au ajuns atât de extreme? Foarte multe lucruri nu pot fi duse la bun sfârşit din cauza intereselor acestor partide, care cred că ideile lor sunt cele mai potrivite şi evident, mult mai importante decât ale celor din tabăra adversă", a adăgat oficialul chinez.

×
Subiecte în articol: china, beijing
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close