Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Dan Mihalache: Românca rănită la Londra a murit joi seară. Familia ei este deocamdată în ţară

Ambasadorul Dan Mihalache: Românca rănită la Londra a murit joi seară. Familia ei este deocamdată în ţară

Ambasadorul Dan Mihalache: Românca rănită la Londra a murit joi seară. Familia ei este deocamdată în ţară
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2017   •   10:53

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat vineri pentru Agerpres decesul româncei rănite grav în atentatul din capitala Marii Britanii. 

El a precizat că tânăra româncă a decedat joi seară şi că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia. 

'Aseară târziu (a încetat din viaţă - n.r.). Familia ei deocamdată este în ţară. Desigur că o să le dăm tot ajutorul necesar pentru repatrierea corpului în momentul în care se va pune problema', a declarat Mihalache. 

Românca se afla la Londra în excursie împreună cu partenerul său de viaţă, cei doi fiind surprinşi pe podul Westminster în timpul atentatului produs de un bărbat care a intrat cu autoturismul în pietoni. Românca, aflată în stare critică, a fost internată în spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală complicată. Bărbatul a fost rănit uşor. 

Cei doi români se aflau la Londra pentru a serba ziua de naştere a bărbatului şi urmau să se căsătorească. 

Pe 22 martie, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate. Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului. 

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close