Antena 3 CNN Externe Ambasadorul francez la Sofia: Franţa ar pleda din nou pentru admiterea etapizată a României şi Bulgariei în Schengen

Ambasadorul francez la Sofia: Franţa ar pleda din nou pentru admiterea etapizată a României şi Bulgariei în Schengen

Ambasadorul francez la Sofia: Franţa ar pleda din nou pentru admiterea etapizată a României şi Bulgariei în Schengen
de M.T.    |    14 Noi 2013   •   20:43

Franţa ar putea accepta aderarea României şi Bulgariei la Schengen în mod etapizat, a lăsat de înţeles noul ambasador francez la Sofia, Xavier Lapeyre de Cabanes, potrivit site-ului novinite.com, citat de Mediafax.

Diplomatul francez a afirmat că ţara sa nu se opune aderării Bulgariei la Schengen, sugerând că Parisul ar putea susţine în continuare admiterea în mod etapizat a Bulgariei şi României în spaţiul UE de liberă circulaţie.

„În urmă cu doi ani, Franţa a propus ca Bulgaria şi România să fie admise în Schengen în două etape: iniţial cu frontierele aeriene şi maritime, ulterior cu cele terestre. Însă această abordare nu a fost acceptată de alte state membre UE", a spus Xavier Lapeyre de Cabanes.

În 2010, Franţa şi Germania au sugerat că se opun aderării Bulgariei şi României la Schengen, invocând probleme legate de corupţie şi de criminalitatea organizată.

Obiecţiile cele două ţări au fost preluate ulterior şi de alte state, inclusiv de Olanda şi Finlanda.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat în urmă cu câteva zile că România şi Bulgaria nu vor adera la Schengen pe 1 ianuarie 2014.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close