Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Iordaniei în Libia a fost răpit

Ambasadorul Iordaniei în Libia a fost răpit

Ambasadorul Iordaniei în Libia a fost răpit
Sursa foto: Foto: presstv.com
de M.Z.    |    15 Apr 2014   •   12:03
Ambasadorul Iordaniei în Libia, Fawaz Al-Itan, a fost răpit, marţi, la Tripoli de persoane necunoscute, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului libian de Externe, citat de AFP, potrivit Agerpres
 
"Ambasadorul iordanian a fost răpit în această dimineaţă (marţi - n.red.). Coloana sa oficială a fost atacată de un grup de bărbaţi cu cagule, care circulau la bordul a două maşini civile", a declarat Said Lassoued, care nu a putut oferi detalii pentru moment.

O sursă din serviciile de securitate libiene a confirmat răpirea, adăugând că şoferul ambasadorului a fost rănit de gloanţe în timpul atacului.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a afirmat că Guvernul libian a deschis o anchetă pentru a elucida circumstanţele răpirii şi soarta ambasadorului.
 
De la căderea regimului lui Muammar Kadhafi, în 2011, reprezentanţele diplomatice din Libia sunt frecvent ţinta atacurilor şi răpirilor.
 
Astfel, cinci diplomaţi egipteni au fost răpiţi şi deţinuţi în februarie timp de două zile de o grupare rebelă. 
 
De asemenea, un angajat al ambasadei Tunisiei la Tripoli a fost răpit în martie. Soarta sa este în continuare necunoscută. 

×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close